DOPRAVA NAD 3.000,- KČ ZDARMA.
Vaše osobnost podle přípravy kávy - poznáváte se?

Vaše osobnost podle přípravy kávy - poznáváte se?

27. 5. 2020

Na serveru psychcentral.com byla zveřejněna studie doktorky Ramani Durvasula, která rozebírá vztah mezi volbou kávy a Vaší osobností. Upřednostňujete klasickou černou kávu, napěněné cappuccino, nebo Vám stačí rychle připravená instantní káva? Vaše preference mohou o Vaší osobnosti leccos říct. Je třeba vzít v potaz to, že sama Dr. Durvasula uvádí, že výsledky jsou výrazně zprůměrovány a nemělo by Vás překvapit, že se budou lišit. Proto berte následující text s rezervou.



  • Pijani černé kávy jsou podle ní puristé, tedy racionální a věcní milovníci tradic a pořádku. Nemají rádi změny a vyznávají jednoduchý přehledný život. Jsou trpěliví a tiší, ale také občas náladoví či přezíraví.

  • Ten, kdo pije kávu latte, má lehce neurotické sklony, zároveň je však pro něj důležitá spokojenost lidí v jeho okolí. Rád si zpříjemní náročné chvíle života, nikam nespěchá, překvapivě však může zapomínat na své vlastní potřeby.

  • Velmi nároční jsou milovníci cappuccina, kteří bývají perfekcionističtí, kontrolující, přecitlivělí a jejich zdraví je pro ně citlivé téma.

  • Instantní kávu pijí ti, kteří jsou nenároční, prvořadá je pro ně pohoda a klid, také však mají sklony k moderní prokrastinaci. Často hůře plánují a nedávají velkou pozornost detailům, zároveň ale mají rádi tradice a berou život takový, jaký je.

  • Ten kdo dává přednost specialitám jako kávě bez kofeinu, se sójovým mlékem namísto klasického či podobně neobvyklým dobrotám, má rád věci pod kontrolou, stará se také o své zdraví, kde může být často označen za příliš sebestředného a přehnaně zaměřeného na pravidla a pořádek.

  • Konečně, pokud si někdo rád dopřává kávu studenou či výrazně oslazenou, bývá často společensky odvážný jedinec, který si jde za svým bez ohledu na to, co si o něm myslí okolí. Je spontánní a rád zkouší nové věci. To však občas vede k neuváženým rozhodnutím.


Poznali jste se, nebo jsou výsledky studie Vašim pravým opakem?